mandag 28. februar 2011

Sagn fra folkevandringstid

Vi må bestemme oss for utforming på delen hvor publikum skal sitte og høre på sagn og legender fra folkevandringstid. Jeg ser for meg tre "stasjoner", dvs. et personlig område avgrenset med stoff. Hadde tenkt to stoler og en uten stol for rullestolbrukere. Skal ha et møte på torsdag for å drøfte universell utforming og skal spørre om de har noen bedre løsninger på dette.

Ann Monica vil gjerne ha flere fortellinger, dvs. ulike fortellinger på ulike stoler, hvis jeg forstår det riktig. Jeg vil helst ha samme fortelling på alle, men kun fordi jeg tror det er enklest å iverksette. Klaus, kan du skrive noe i kommentarfeltet her om ev. tekniske begrensninger? Hvordan skal lyddusjen komme på; skal lyden gå kontinuerlig, eller skal det settes i gang av bevegelse? Skal fortellingen stoppe, for så å komme på igjen? Hva er de tekniske begrensningene her og hvor stort er nedslagsfeltet for lyden?

Fint om vi tar diskusjonen her i kommentarfeltet, eller at Ann Monica publiserer nytt innslag hvis det er bedre.

3 kommentarer:

  1. Slik det ser ut for meg nå, etter litt korrespondanse med leverandører, bør det virke slik : 1)Når en gjest setter seg i stolen, aktiveres lyden (dvs 4-5 sekunder etter at en sensor registrerer bevegelse) 2) Lydfilen kjører ferdig. 3) ca 10 sekunder senere er avspilleren klar til ny start. - det må være tid til å komme seg ut av stolen uten å starte fortellingen på nytt.

    Vi kan gjerne ha ulike fortellinger på samme stasjon og vi kan velge om de skal komme etter hverandre eller i tilfeldig orden.
    Nedslagsfeltet (for parabol-lyddusj) vil være rundt 1 kvm, altså fint for én stol/person.

    SvarSlett
  2. Hva blir ca. prisen for en lyddusj alt inkludert?

    SvarSlett
  3. Hei Klaus!

    Hvordan vil det fungere med fortellingene om vi skal bruke en vanlig høytaler? Bør vi da ha en fortelling, eller går det med flere korte fortellinger også?

    SvarSlett